Přihlásit

Lukostřelci lovili figuríny zvířat (idobryden.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Do Buchlovských hor vyrazil soutěžit i mistr světa

Okolí hradu Buchlova zaplnili o víkendu lukostřelci. Konalo se zde vůbec poprvé soutěžní klání v 3D lukostřelbě. "Jedná se o jedno odvětví lukostřelby. Spočívá to v tom, že se střílí do figurín zvířat v životní velikosti. Ty mají na sobě bodované zóny, za jejichž zásah dostane soutěžící body. Po absolvování celé trasy se body sečtou a vyhlásí se výsledky," vysvětlil pravidla disciplíny Ludvík Čuba, hlavní organizátor soutěže. Celkem bylo připraveno dvaatřicet stanovišť, na kterých se účastníci setkali například s medvědy, zajíci, sovami, daňky, muflony nebo krokodýly.
Na Slovácko dorazily nejrůznější týmy, které se na 3D lukostřelbu zaměřují. Hlavní slovo měl samozřejmě Lukostřelecký klub Phoenix z Kostelce u Zlína, který soutěž pořádal. "Mimo jiné zde dnes například trénuje skupinka Slováků a Čechů, kteří zrovna odjíždějí na mistrovství Evropy do Německa. Ale je zde dnes s námi například také mistra světa Tomáš Hanuš," prozradil dále Ludvík Čuba.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.