Přihlásit

Při lovecké sezóně našli u šesti myslivců v krvi alkohol (Náchodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Náchodsko - Myslivci na Náchodsku byli během lovecké sezóny podrobeni policejním kontrolám. Měřil se například i alkohol v krvi.

Myslivcům zákon nedovoluje pít před honem. Někdy v zimě si ale skleničku něčeho pro zahřátí neodpustí.
Proběhlo přibližně třicet kontrol. "Policisté zjistili, že v šesti případech porušili předpisy," informovala nás mluvčí náchodské policie Eva Prachařová. V pěti případech se jednalo o zbytkový alkohol, jeden myslivec ale pil před honem. "Pravděpodobně se jednalo pouze o grog, protože hodnota alkoholu v krvi nebyla vysoká" dodala policejní mluvčí. Všem dotyčným lovcům byla na místě zabavena zbraň, střelivo, zbrojní průkaz a průkaz ke zbrani.
Podle policejní mluvčí jsou na tom naši myslivci ještě dobře: "Nevzpomínáme si na žádný případ v minulosti, ve kterém by opilý myslivec zranil některého ze svých kolegů." V případě zranění se okamžitě ujišťuje, zda myslivci nejsou pod vlivem alkoholu.
Dále se na honech kontrolují již zmíněné doklady ke zbraním, zjišťuje se, zda je stále platný lovecký lístek a zbrojní průkaz.
Podle myslivce Vlasty Čermáka může být alkohol při honu velice nebezpečný. "Nejde ani tak o to, že by opilý lovec špatně viděl, ale často se nekontroluje a může střílet na cokoli."

Foto - Když se hon povede, teprve potom mohou myslivci oslavovat. pít během honu je zakázáno.
Ilustrační Foto - Internet

Milan Moravec

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.