Přihlásit

Ubývají nám divoká prasata (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na východě Čech došlo v posledních dvou letech k poklesu stavů černé zvěře. "Doufáme proto, že letošní teplá zima bude mít na ně příznivý vliv," řekl Právu Milan Zerzán, vedoucí výroby královéhradeckých Městských lesů.
 Zatímco jiné roky v tuto dobu registrovali myslivci na Hradecku kolem patnácti ulovených prasat, letos to je pouze jediné. V loňském roce jich ulovili padesát, což je o třetinu méně než jiné roky. Právě menší počet kusů divokých prasat v přírodě může ale vést ke zvýšení nebezpečí střetu zvěře s automobily.
 "Černá zvěř je v těchto dnech aktivní. Ještě zhruba do poloviny února trvá doba chrutí. A protože je obecně méně zvěře, musí kňour bachyně víc hledat, a proto projde i větší území. Vzhledem k teplému počasí je navíc zvěř aktivnější, než by byla za mrazů," upozornil lesník.

Regionální mutace Právo - Liberecký kraj

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.