Přihlásit

Zákaz vstupu do lesů (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Domažlicko - Plošný zákaz vstupu do lesů, vyhlášený prozatím do 5. února z důvodu likvidace polomů, se týká i účelových komunikací v lesích a platí nejen pro motoristy, ale i pro pěší.

"Ze zákazu jsou vyjmuty dálnice, silnice a veřejné komunikace vůbec. V těchto případech za bezpečnost ručí provozovatel komunikace," řekl nám včera ředitel Domažlických městských lesů Jan Benda.

Zákaz vstupu do lesů se vztahuje i na myslivce. Ti zatím nevznesli na Okresní mysliveckou jednotu v Domažlicích žádný dotaz ani připomínku. Jak bude zvěři bez přikrmování?

"Zvěři žádné újmy nehrozí, je v dobré kondici. V lesích byl loni, jak my říkáme, semenný rok, takže zvěř má k dispozici dostatek bukvic i žaludů. Pokud by však zákaz vstupu do lesů měl trvat déle než do 5. února, samozřejmě by se muselo zvážit, co dál," řekl nám jednatel OMJ v Domažlicích Petr Kopf. Policie se zaměřila na kontroly dodržování zákazu, ale zatím nezjistila žádné porušení. "Kontroly provádíme namátkově, zatím nebylo zjištěno žádné porušení zákazu vstupu do lesů. Domažličtí policisté zkontrolovali několik osob, ve všech případech se jednalo o dřevaře likvidující kalamitu," uvedla policejní mluvčí Vladislava Čejková s tím, že kontroly budou pokračovat.

Milena Cibulková

Foto - K zimní Salce, zatopené štole za Pasečnicí, mířily o víkendu kroky řady lidí. Okolní bukový porost sice vichru odolal, ale zákaz vstupu platí i tam.

Foto Milena Cibulková

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.