Přihlásit

Postřelená orlice se brzy vrátí do volné přírody (Mladá fronta Dnes)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kroměříž - Velmi rychle se blíží den, kdy se zpět do volné přírody vrátí orlice, kterou na konci loňského roku na Kroměřížsku postřelili neznámí pytláci.
 Útok na jedno ze čtyř mláďat orlů skalních, které vypustili do volné přírody loni v srpnu moravští ornitologové, měl rovněž podíl na vyhrocení situace mezi ekology a myslivci. Orlice byla totiž postřelena blízko mysliveckého posedu, u kterého ornitologové našli návnadu z králičího masa a vnitřností.
"Peří jí dorůstá, přežije to bez úhony," řekl Petr Orel ze Záchranné stanice pro volně žijící živočichy v Bartošovicích.
 Podobně jako případ nepotvrzeného zabitého medvěda ve Francově Lhotě na Vsetínsku i okolnosti tohoto případu vyšetřuje policie. "Provedli jsme pátrání na místě činu, byli jsme na obecním úřadě a mluvili i s myslivci," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.
 Ochránci však nevěří, že pachatel bude dopaden. "Šance jsou bohužel minimální," řekl ornitolog Miroslav Dvorský.

Regionální mutace Mladá fronta DNES - jihovýchodní Morava

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.