Přihlásit

Kormoráni hodují, rybáři šílí (Nové Přerovsko - týdeník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Přerovsko - Kormoráni řádí na Přerovsku a beztrestně plení rybí obsádku. Teoreticky mohou být stříleni, ale prakticky na ně nikdo nemůže. Rybáři totiž dostali vloni v únoru výjimku udělenou Olomouckým krajem, kterou jim bylo dovoleno nechat přemnožené predátory usmrcovat. Jenže žádost myslivcům poslali až koncem letošního ledna. Vzniklé vakuum nahrává kormoránům, kteří si z přerovských revírů udělali bohatě prostřený stůl.
"Dokud to nemáme černé na bílém, tak se do střílení dát nemůžeme, i když vím, že rybáři už by nás rádi viděli v akci. Sami jsou teď odkázáni jen na plašení ptáků. Slyšeli jsme ale, že chyba je právě na straně rybářů, kteří svou šanci zaspali," vyjádřil se jeden z myslivců. To potvrzuje i vedoucí odboru zemědělství přerovského magistrátu Marek Herman. "Výjimku z usmrcování kormorána velkého dostali rybáři z Přerova už vloni v únoru. Nám ale žádost o střílení zaslali až 22. ledna letošního roku. My teď musíme oslovit šest mysliveckých honiteb z Přerovska a jednu z Lipnicka, a teprve pak můžeme záměr posvětit," vysvětlil.

(lech)

Foto - Kormorán velký.
Foto internet

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.