Přihlásit

U Dvořáčků mají bohatý výběr pravé zvěřiny (Moravskoslezský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ostrava - Široký výběr jídla i piva v příjemném prostředí. Tak by se dala krátce charakterizovat restaurace U Dvořáčků, která se nachází na Hladnovské ulici ve Slezské Ostravě. Interiér restaurace připomíná spíše myslivnu, protože všude na zdech jsou k vidění vycpané četné trofeje zvířat. Na hosty tam shlíží například velká jelení hlava s mohutným parožím, vycpaní bažanti, ale také mnoho dalších lesních zvířat. V podlouhlé vstupní místnosti restaurace se nachází bar s výčepním pultem, zadní, prostornější místnost vlevo slouží jako jídelna. S loveckou výzdobou obou místností ladí tmavě hnědé dřevěné židle a stoly, stejně tak asi metr vysoké dřevěné obložení stěn. Restaurace U Dvořáčků není určena vyloženým pivařům, kteří si dají svých pět piv a několik cigaret. Cena piva je totiž o něco vyšší než v jiných restauracích s nižší kvalitou služeb.

Testujeme hospody

Při návštěvě této restaurace jsme usedli až k zadnímu stolu u stěny, kde byla poslední tři místa. Mladý číšník se nám věnoval okamžitě. Objednaný půllitr dvanáctky ostravaru za 24 korun donesl během tří minut. Vyšší ceně odpovídala také kvalita piva, kterému jsme neměli co vytknout. Jeho hladina ve sklenici byla přesně na rysce. Kromě značky Ostravar si může příchozí objednat pivo Kelt nebo Stella. V lednici u výčepu nechybí ani několik druhů lahváčů. Restaurace U Dvořáčků je rodinný podnik, možná i proto je chování obsluhy vlídné a domácké. Podnik jsme navštívili v čase oběda a příjemně nás překvapilo, že v celé jídelní místnosti nebyl cítit kouř z cigaret. V restauraci sázejí především na kvalitní jídlo. Kdo si rád pochutná na zvěřině, neměl by podnik minout. Srnčí na smetaně s houskovým knedlíkem za 105 korun přinesl číšník zákazníkovi k vedlejšímu stolu na dvou talířích, taková to byla porce. V jídelním lístku nás zaujala také pečená kachna s červeným i bílým zelím a třemi druhy knedlíků. Ocenili jsme i pět druhů polévek, z nichž se minimálně tři každý den mění. Při vstupu na toalety jsme hned ucítili příjemnou vůni. Pánské záchody byly čisté. Nechyběla teplá voda, k dispozici bylo i pěnové mýdlo, látkový ručník i zrcadlo. Nenašli jsme nic, co by mohlo snížit naše hodnocení.

Foto - Restaurace U Dvořáčků nabízí kromě dobrého piva také široký výběr jídla včetně zvěřiny.
Foto - Deník/Miroslav Kucej

Pivo Ostravar 12° - 1, kvalita obsluhy - 1, čistota - 1, toalety - 1, atmosféra - 1 (známkovali jsme podle školního schématu: 1 - výborný, 5 - nevyhovující).

JAKUB NOHAVICA

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.