Přihlásit

Myslivec je nevinný! (Blesk)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

BLANSKO (op) - "Chtěli mě vyhnat z honitby a zničit mě! Nejsem žádný pytlák, ničeho zlého jsem se nedopustil," tvrdil myslivec Josef Loup (59), obžalovaný z pytláctví. Okresní soud v Blansku mu dal za pravdu a včera ho zprostil viny!

Žalobce Loupa vinil, že jako nájemce státní honitby v Úsobrnu na Blanensku povolil v květnu 2004 lovci Antonínu Jedličkovi ulovit pětiletého jelena. Jedlička jelena v listopadu 2004 ulovil. "Byl to nezákonný lov. Přesto si obžalovaný jelena vzal!" řekl žalobce. Soudkyně Michaela Zummerová však konstatovala, že Loup žádný zákon neporušil. A vyhověla návrhu obhájce na osvobození myslivce. "Jedlička povolení k lovu neměl. Pan Loup si proto jako uživatel honitby jelena nechal podle zákona o myslivosti," stojí si za svým obhájce Radoslav Žváček.

Foto - Přestože je Josef Loup nevinný, policie mu už loni zabavila lovecké zbraně
Foto Blesk - Ondřej Požár

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.