Přihlásit

Lesáci ukázali vábení zvěře (Krkonošský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Trutnov - Dva odborníci na vábení zvěře v pondělí asi na dvě hodiny obsadili aulu střední lesnické školy. Václav Svoboda a Jiří Hrdlička tam ukazovali vábničky, napodobovali věrně zvuk zvířat a dávali rady myslivecké veřejnosti. "V této oblasti dělám dvacet let, za život už jsem vyrobil pětadvacet tisíc vábniček," přiznal Hrdlička. Vyrobit přitom pomůcku, která pomůže přilákat zvěř vábničkou, není nic jednoduchého. "Někdy trvá velmi dlouho, než ji sestrojím a odzkouším. Něco jiného je slyšet ji uvnitř místnosti a něco jiného venku," dodal. V lesnické škole až do neděle potrvá chovatelská přehlídka trofejí ulovených loni v trutnovském okrese.

Foto - Vábení jelena. Pražský myslivec Jiří Hrdlička předváděl veřejnosti způsoby, jak správně vábit zvěř. Stalo se tak v rámci chovatelské přehlídky trofejí.
Foto - Pavel Cajthaml

(pac)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.