Přihlásit

Lanka zvyšuje stavy zvěře (Slovácké noviny - týdeník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dolní Němčí - Dobrou zprávou pro zvěř žijící na 900 hektarech území pod patronací dolněmčanského mysliveckého sdružení Lanka je instalace dalších třiceti víceúčelových krmných zařízení. Informoval o tom Rostislav Skopal, předseda zmiňovaného sdružení.
"Jako jedni z mála v regionu máme docela dobré stavy zajíce polního i srnčí zvěře. A protože zvyšovat jejich počty je naším prvořadým úkolem, vyrobili jsme během uplynulé zimy tři desítky nových víceúčelových krmných zařízení," prozradil Skopal. Hodnota vyrobených krmelců i oborohů se podle něj pohybuje kolem 20 tisíc korun. "Vydělali jsme si na to hlavně pořádáním atraktivní Červencové noci. Poděkování za dobrovolnou činnost patří všem členům i čekatelům mysliveckého sdružení Lanka," konstatoval Skopal a doplnil, že na krmivo i výrobní materiál nimrodům část financí dodal také místní obecní úřad. Dvacítka členů Lanky, tři čekatelé a dvojice připravující se na myslivecké zkoušky, obhospodařují na šedesát krmných zařízení. Každý člen se přitom stará o tři z nich.

(pb)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.