Přihlásit

Zemědělství, myslivost a lesnictví na brněnském výstavišti (Metro)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kočár Tomáše Garrigue Masaryka, historické uniformy, unikátní dobové fotografie, trofeje z pěti kontinentů a řadu známých osobností, kteří propadli kouzlu myslivosti - to vše bude hostit pavilon Z na Mezinárodním lesnickém a mysliveckém veletrhu SILVA REGINA v Brně, od 8. do 12. dubna. Současně se koná Mezinárodní veletrh zemědělské techniky TECHAGRO a Veletrh obnovitelných zdrojů energie v zemědělství a lesnictví BIOMASA. Očekává se, že na brněnské výstaviště zavítá po Velikonocích přes 100 000 návštěvníků.

Výstaviště v Brně bude po pět dubnových dní patřit především zemědělské a lesnické technice. Na zcela zaplněných výstavních plochách budou vidět prakticky všechny značky, které působí na českém a slovenském trhu. Vystavovatelé přivážejí i nedávno představené novinky. Doprovodný program všech tří veletrhů se zaměřuje jednak na odborníky, ale i na veřejnost. Díky tomu se mohou návštěvníci podívat na hospodářská zvířata, nakoupit med, další včelí produkty, farmářské a regionální potraviny nebo se seznámit s životem v půdě. Za podrobnější pohled stojí určitě myslivost, jíž bude patřit téměř celý pavilon Z i jeho galerie.

Myslivost a oslavy 100 let vzniku ČR
Pavilon Z bude vyzdoben v duchu oslav století vzniku naší republiky. Na jedné z expozic uvidí návštěvníci například lovecký kočár posledního rakouského císaře - Karla Habsburského, vedle něj kočár prvního prezidenta T. G. Masaryka, dobově oblečené lesníky, vojáky i myslivce. Pořadatelům se podařilo získat unikátní dobové fotografie, které ještě nebyly zveřejněny a zachycují při lovu známé osobnosti, včetně politiků bývalého východního bloku. Oslavit sto let myslivosti přijdou i známé tváře - zpěvák Jožka Šmukař, folkový bard Vojta Kiďák Tomáško, moderátor Aleš Háma nebo hokejista Dominik Hašek, který zavzpomíná na Nagano a prozradí svou cestu od ledu k lesu. Chybět nebude ani autor populárních večerníčků s lesní tématikou Václav Chaloupek.

Trofeje z pěti kontinentů, zvuky zvěře i pupeny stromů
Kdo zavítá do pavilonu Z, na chvíli se skutečně ocitne v lese. Vystoupení trubačů, profesionální vábiči, lovečtí psi i sokolníci s dravými ptáky navodí dokonalou loveckou a mysliveckou atmosféru. Seznámit se s lesem můžou i děti prostřednictvím lesní pedagogiky na galerii pavilonu, kde jim profesionální týmy lesnických a mysliveckých pedagogů představí tzv. přírodní reálie - semínka, rostlinky, pupeny, listy a podobně a poodhalí tajemství přírody. Za zvěří světa se můžete vydat ve stejnojmenné expozici trofejí, která prezentuje faunu z pěti kontinentů. Speciální expozice bude věnována fauně Grónska.

Prodej potřeb pro myslivce a zvěřinové speciality
Veletrh SILVA REGINA je unikátní příležitostí k ochutnání kančích, dančích, srnčích a jeleních specialit. Nejen myslivci, ale i milovníci života v přírodě si mohou na veletrhu vybrat moderní outdoorové oblečení, obuv a vybavení pro pobyt venku. Láska k přírodě s sebou však nese i odpovědnost, a proto pořadatelé nezapomínají na osvětu. Tématem veletrhu SILVA REGINA je "ochrana lesa hospodařením", v jehož rámci proběhne několik diskuzí, například o vodě v krajině, revitalizaci lesů po pohromách nebo africkém moru prasat. V pavilonu Z najdou návštěvníci také veletrh BIOMASA, kde je možné se dozvědět, jak správně topit - dřevem, případně peletami či dřevěnými briketami.

Přijďte od 8. do 12. dubna na brněnské výstaviště. Lovu a lesu zdar!

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.