Přihlásit

Noční nehoda kamionů (ČT 1)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moderátor
Na sedm hodin přerušil provoz na dálnici D5 noční karambol dvou kamionů. Jeden z řidičů ho nepřežil. Odstraňování vraků trvalo až do rána.

Autor
Začalo to laní přebíhající přes silnici a skončilo sedmihodinovým uzavřením hlavního tahu do Německa. Řidička osobního auta zvíře srazila. Šofér kamionu jedoucí za ní si kolize všiml a stačil včas zabrzdit. Druhý řidič kamionu už takové štěstí neměl. V plné rychlosti do stojícího nákladního auta narazil.

Řidič kamionu, svědek autonehody:
Byl jsem vlastně u kraje, kousíček od kraje. No jestli jsem tady stál půl minut, minutu a běžel jsem vlastně odnést trojúhelník dozadu a už jsem to nestačil.

Martina Kohoutová, tisková mluvčí, Správa PČR Plzeňského kraje:
Řidič se pravděpodobně nevěnoval dostatečně řízení a narazil do jiné nákladní soupravy. Byl na místě mrtvý.

Autor
Podle policie řidič kamionu za volantem zřejmě usnul. Měřením zjistili, že jel stokilometrovou rychlostí a při střetu vůbec nebrzdil. Síla nárazu kabinu auta úplně zdemolovala.

Karel Dongres, autoodtahová služba Plzeň:
Když jsme přijeli na místo, tak vlastně kabina byla mimo auto, řidič prakticky neměl šanci přežít takový náraz.

Autor
Policisté tvrdí, že to rozhodně není první případ, kdy lesní zvěř zavinila dopravní nehodu. Některé úseky dálnice chrání plot. Jinde ale zábrany chybějí. Právě v tomto úseku laň vběhla pod kola osobního auta. Dostavbu zábran ale policisté nařídit nemůžou.

Pracovník Správy dálniční policie Svojkovice:
Policie samozřejmě může dát nějakej popud, ale Ředitelství silnic a dálnic vystavuje dálnice a ty tam dávají nebo se domlouvají s těma jednotlivýma regionama mysliveckýma, jestli to tam dají nebo nedají.

Autor
Počty tragických dopravních nehod se podle hasičů stále zvyšují. V Plzeňském kraji jen v tomto týdnu zahynulo na silnicích pět lidí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.