Přihlásit

Nejúspěšnější byli Blížejovští (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Blížejov
Zamířit během čtvrt vteřiny. V tom je podle Jaroslava Nádraského, ředitele okresního přeboru, který se v sobotu konal na střelnici v Blížejově, klíč k úspěšnému zasažení terče.
Okresní přebor v autom atickém trapu, střelbě na asfaltové terče tu pořádal Okresní myslivecký spolek Domažlice.

Rozhoduje čtvrtvteřina

Jedenáct centimetrů velký terč letí vzduchem pár vteřin, ale o tom, zda jej střelec zasáhne, je rozhodnuto velmi rychle. "Čtvrt vteřina je dlouhá doba," usmívá se Nádraský, který se sám závodů také účastnil. "Máme tu čtyřiadvacet soutěžících. Lidí ale střílí více, ovšem mimo soutěž."
Nejúspěšnější střelce čekala možnost, postoupit do celostátního přeboru Českomoravské myslivecké jednoty "Ten se bude konat také na střelnici v Blížejově," prozradil ředitel závodu s tím, že Blížejov bude hostit dokonce i zářijové mistrovství republiky.

Domácí střelci zazářili

Sportovní střelba je sport náročný nejen finančně, ale také fyzicky a psychicky. Domácí střelci se ukázali jako nejzdatnější a obsadili první tři místa. "První byl Petr Soukup, druhý Václav Martínek a třetí Karel Soukup starší. Výsledky ale byly velmi těsné. Vítěz nastřílel 43 bodů, druhý střelec 42 bodů a třetí 41 bodů. Všichni mohou postoupit na celostátní přebor, pokud budou chtít," dodal ředitel závodu.
V okresním přeboru se nepředstavila žádná střelkyně.
Na republikové úrovni prý ale možná v Blížejově ženy se zbraní uvidíme. "Kdo se chce do sportovní střelby pustit, musí být starší osmnácti let a vlastnit zbrojní průkaz na příslušnou zbraň a pak samozřejmě i samotnou zbraň," uvedl Nádraský. "Tady v Blížejově jsou výborné podmínky. Myslivecké sdružení Blížejov vybudovalo i druhé střeliště,
takže se může stát dějištěm vyšších soutěží. Blížejovští střelci slavili už řadu úspěchů," poznamenal ředitel závodu.

ZDEŇKA LOCHMANOVÁ

Foto - BLÍŽEJOVSKÁ STŘELNICE hostila v sobotu dopoledne okresní přebor v automatickém trapu, střelbě na asfaltové terče. Nejvíce se dařilo domácím střelcům, kteří dokonce obsadili první tří místa a budou náš okres reprezentovat na celostátním přeboru, který se v červenci ustkuteční právě v Blížejově.
Foto - Deník/Zdeňka Lochmanová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.