Přihlásit

Mladí myslivci se utkali o Zlatou srnčí trofej (Blanenský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lysice
Péro na klobouku, odhodlaný výraz a kapka nervozity ve tváři. Při fanfárách lesní rohů se včera na nádvoří lysického zámku sešel myslivecký dorost z Blanenska. Děti v zeleném změřily svoje síly ve znalostech přírody a myslivosti. Čtyřicet účastníků Zlaté srnčí trofeje mělo před sebou celkem sto padesát stanovišť, na nichž je čekaly jednoduché věci ale i záludnosti. "Připravili jsme dětem takový chyták, lebku z kozy bezoárové, což je velice neobvyklý exponát," prozradil pořadatel soutěže Arnošt Šmétka, který okresní kroužek myslivosti a ochrany přírody vede. Podle Šmétky poznávaly včera děti více botaniky než loni. Velkou radost z toho asi neměl soutěžící Jakub Nesnídal z Drnovic. "Věřím si, že zvládnu poznat zvířata, ale moje nejslabší místo je botanika," přiznal mladý myslivec. Na dvoukilometrovou trasu plnou rostlin, peří, ptáků, nábojů a lebek se těšila Michaela Holcnerová z Lysic. "Těším se, ale byla jsem teď nemocná, tak jsem se tolik nepřipravovala. Nejlépe asi poznám ptáky a horší to bude u pušek," prohlásila dlouhovlasá dívenka. Vítězové včerejšího klání se zúčastní národního finále soutěže, které se bude konat v červenci ve Šluknově.

Foto - HOLKY V AKCI. V soutěži mladých myslivců včera převažovaly dívky. Kluci jsou prý pohodlnější. Foto - Deník/Zuzana Kalová

ZUZANA KALOVÁ

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.