Přihlásit

Hlucký rodák pokřtí knihu o myslivosti (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hluk
Zbrusu novou knihu pokřtí zítra v Březůvkách hlucký rodák, myslivec tělem i duší, František Libosvár. V textu s názvem Myslivecké besedování je osmnáct úsměvných i vážných povídek o mužích i ženách v zelených kamizolách.
Čtenáře mohou zaujmout povídky o hajném Jelínkovi z Hluku, o sedlákovi z Halenkovic či o nimrodech střílejících kočky a psy, ale i ty další, v nichž jsou hlavními postavami sami myslivci. "Myslivecké besedování je volným pokračováním knihy Samorosti s mysliveckým srdcem, kterou jsem pokřtil před dvěma roky na podzim v buchlovickém zámku. V každé z osmnácti povídek knihy, kterou ilustroval malíř Václav Nasvětil, je kus komedie a v každé z těch komedií je i kousek tragédie," sdělil autor publikace, který umí fundovaně napsat nejen odborné myslivecké články, ale i vážné a humorné texty o příslušnících Hubertova cechu. V šuplíku prý má další povídky, které by chtěl vydat v knize s pracovním názvem Pytláci z Kopanic.

Foto - AUTOR. Libosfár představí knihu o nimrodech.

Foto - Zdeněk Skalička

(zs)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.