Přihlásit

Ani policisté nezabránili střetu s lesním zvířetem (Bruntálský a Krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bruntálsko
Kolize se nevyhnula ani policejnímu vozidlu. Pod kola služebního automobilu vběhlo divoké prase z příkopu 24. dubna hodinu před půlnocí mezi obcemi Vysoká a Třemešná. Dvoučlenná hlídka policistů byla právě na obhlídce terénu. "Praporčík, který služební vozidlo řídil, již nestačil střetu se zvířetem zabránit a došlo k nárazu prasete do přední části zánovní policejní octávie. Zraněné zvíře po střetu z místa nehody uteklo," řekla mluvčí bruntálské policie Lucie Zgarbová. Na zánovní škodovce zanechal divočák škody za zhruba pětadvacet tisícovek.   "Jízda byla řádně schválena, u policistů nedošlo ke zranění a bylo vyloučeno požití alkoholu," dodala Lucie Zgarbová. Zvěř se nevyhnula na jiném místě ani dvacetiletému řidiči. Pod kola nákladního vozu Daf mu vběhla ve středu v 5.20 hodin ráno srna mezi Miloticemi nad Opavou a Horním Benešovem. "Zvíře řidiči vběhlo pod kola na přímém úseku silnice, a to z bezprostřední blízkosti. Pak došlo ke střetu se srnou, která po nehodě z místa utekla," popsala kolizi Lucie Zgarbová. Tentokrát škoda dosáhla dvaceti tisíc korun. Smůlu měl ve stejný den i třiapadesátiletý motorista se služební octávií, který jel na trase z Karlovic do Široké Nivy. "Při jízdě lesem srazil srnu, která mu z pravé strany vběhla přímo před vozidlo. Při nárazu došlo k úhynu zvířete a poškození přední části vozidla na světle, masce, SPZ, ostřikovačích a podobně," uvedla Lucie Zgarbová. Škoda vyšplhala na třicet tisíc korun. "Ani tento řidič před jízdou nepožil alkohol a nebyl zraněn. Uhynulá srna byla předána hospodáři širokonivského mysliveckého sdružení," dodala mluvčí.

KAREL JANEČEK

Foto - POLICISTÉ HAVAROVALI. Kolize s lesním zvířetem se nevyhnula v úterý ani policejní hlídce. Divoké prase jim vyběhlo z příkopu přímo pod kola na území Krnovska.
Foto - Policie ČR

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.