Přihlásit

Myslivecká trofej má připomínat zážitek (Vyškovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Černá Hora
Kdo se chtěl dozvědět, jaká zvěř se pohybuje v lesích Blanenska, měl šanci. O uplynulém víkendu mohl totiž navštívit chovatelskou přehlídku trofejí zvěře ulovené v předchozím mysliveckém roce. Přehlídku chovatelských úspěchů a rarit lidé mohli vidět v kulturním sále Černé Hory. K vidění byla srnčí, mufloní, daňčí i jelení zvěř, dále preparované hlavy úlovků, páráky kanců i trofeje lišek. "Výstavu pořádáme jednou za rok ve spolupráci s obcemi Tišnov, Boskovice a Blansko," řekl Jaroslav Zelený, jednatel Českomoravské myslivecké jednoty v okrese. "Vystavujeme trofeje z osmdesátí tří honiteb, které byly v okrese Blansko za uplynulý rok. Celkem zde bylo sloveno šestnáct set dvacet dva kusů srnčí zvěře a osm set padesát tři kusů černé zvěře." Acose s trofejemi stane po skončení výstavy? "Myslivečtí hospodáři si trofeje odvezou zpět a rozeberou se podle autorů úlovků. Každý myslivec si může dát svoji trofej na zeď. Když se na ni časem podívá, prožije znovu ten silný loveckýzážitek," dodal.

Foto - PAROŽÍ A LEBKY. O tom, že lesy Blanenska obývá dost divoké zvěře, není pochyb. Málokdy se ale podaří spatřit tolik kusů paroží na jednom místě. K vidění bylo například i dvanáct trofejí daňků, dvacet čtyři muflonů, dva jeleni nebo čtyři lebky lišek. Foto - Deník/Petr Novotný

(pen)

Vyšlo také v: Blanenský deník,

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.