Přihlásit

Duha získá peníze na velké šelmy (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Olomoucké Hnutí Duha uspělo letos se třemi projekty ve výběrovém řízení ministerstva životního prostředí. Získá tak celkem 544 tisíc korun na činnost ekoporadny, vydávání měsíčníku Ekologické listy a ochranu velkých šelem v Beskydech. Loni obdrželo Hnutí Duha pouze 180 tisíc korun na ekologicko-právní poradenství pro veřejnost. "Letos jsme uspěli lépe, a to v konkurenci 317 projektů od 122 organizací," řekla Právu koordinátorka Hnutí Duha v Olomouci Žaneta Brožová.
 Projekt, který hnutí realizuje v Beskydech, si klade za cíl zapojit tu do ochrany velkých šelem místní obyvatele a eliminovat ilegální lov vlků, rysů a medvědů. "Součástí jsou vedle pravidelného monitoringu velkých šelem a náznaků pytláctví rovněž besedy s žáky na středních školách, s místními obyvateli a s myslivci. První již proběhly v březnu," uvedla Brožová. V rámci projektu, který probíhá také díky podpoře Nadace na ochranu zvířat, vydalo Hnutí DUHA v Olomouci také pohlednice všech tří velkých šelem.

Regionální mutace Právo - Olomoucký kraj

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.