Přihlásit

V Losiné ukazují parohy (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Losiná
Až do zítřka je v kulturním domě v Losiné k vidění výstava trofejí odlovené zvěře. Akci pořádají myslivci z okresu Plzeň - sever a město. Ukazují tak své úspěchy z minulé sezony.
"Tentokrát zde máme 880 kusů srnců, 300 kusů trofejí jelena siky, 35 kusů mufloních toulců, 12 kusů paroží daňka a jednu trofej jelena," vypočetl jednatel myslivců okresů Plzeň - sever a město Josef Hlaváč. Součástí výstavy je i expozice kreseb dětí o přírodě. Namalovali je žáci základních škol zmíněných regionů. Mezi další doprovodné akce patří výstavy na téma myslivecká zařízení a přikrmování zvěře.
"Výstavu loveckých trofejí pořádáme každoročně. Místo vždycky měníme. V minulosti se konala například v Trnovéči Kozojedech, letos přišla na řadu Losiná. Ta od nového roku patří pod okres Plzeň - město," prozradil Hlaváč.
O myslivost je podle jeho slov už dlouhá léta zájem stabilní. "V okresech Plzeň - sever a město máme 2050 členů. Každým rokem do našich řad vstupuje okolo třiceti mladých adeptů," objasnil jednatel.
Na výstavu trofejí navazuje Okresní myslivecký sněm, který se v Losiné uskuteční v sobotu od 10 hodin.

Foto - LOSINÁ ŽIJE MYSLIVOSTÍ. Stovky exponátů loveckých trofejí vystavuje myslivecké sdružení v kulturním domě v Losiné. Zájemci se na výstavu scházejí každý den už od rána.
Foto - Deník/David Laštovka

DAVID LAŠTOVKA

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.