Přihlásit

Stříleli o pohár starosty (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Blížejov
Šestačtyřicet borců se vystřídalo na dvou střelištích Mysliveckého sdružení Chvojíčko Blížejov při sobotním 10. ročníku Velké ceny Blížejova. Závod o putovní pohár starosty poznamenal nepříjemný vítr a déšť, o vítězi se rozhodlo až ve finále mezi favority Paroubkem a Zemanem.
"Soutěžící přijeli prakticky z celé republiky, je mezi nimi i vítěz Světového poháru Jindřich Paroubek," řekl Deníku ředitel klání Jaroslav Nádraský.
Účastníci měli za úkol strefit v průběhu Velké ceny 4x25 terčů. Ve finále, kam postupovalo šest borců, pak dalších pětadvacet terčů. "Před čtyřmi lety se tu ještě střílelo pouze 2x25 terčů z jednoho střeliště. Nyní máme dvě, obě zastřešená, přesto nás zlobí počasí. Vítr si pohrává s terči," poznamenal Nádraský.
Oranžoví asfaltoví holubi vylétávali z automatického podavače a vítr neodhadnutelně měnil jejich směr. Přesto se ve finále utkala šestice borců, kteří dokázali i v tomto nepříznivém počasí trefit od 88 do 93 terčů ze sta možných. Do finále šli na špici se shodným výsledkem dva střelci. Zatímco vloni tu zvítězil Milan Zeman z Líšťan, letos musel kapitulovat před Jindřichem Paroubkem z Českých Budějovic. Třetí příčku si v Blížejově vystřílel Karel Kubec z Dobříše.
"Vypadá to, že když se tu na střelnici sejdou pánové Zeman a Paroubek, na ostatní už moc místa na stupních vítězů nezbývá," podotkl přihlížející Jiří Schwarz z Blížejova.
V poli soutěžících byli i Blížejovští. Vždy výborného Karla Soukupa letos přestřílel Jaroslav Nádraský, který nástřelem 81 terčů ze sta možných skončil na 22. místě.
Blížejovští pořadatelé tradičně účastníkům závodu připravili velké množství cen. "Máme 42 cen, pouze čtyři v pořadí poslední střelci odejdou s prázdnou," pochlubili se Blížejovští. Střelci na prvních třech místech získali kromě cen poháry, vítěz pak putovní pohár, na který bude vepsáno jeho jméno.
Velké napětí bylo na střelnici ve chvíli, kdy vítěz Paroubek losoval z poháru číslo účastníka závodu, kterému bude patřit týdenní pobyt pro čtyři osoby v lázních Luhačovice. Štěstí přálo Petru Rackovi se startovním číslem 22. Stejný zájezd pak získal v tombole Josef Pavel z Dobříše.
Dalším soutěžním kláním bude na střelnici Mysliveckého sdružení Chvojíčko Blížejov veřejný závod střelců na 4x25 terčů plus finále, který je plánován na 24. června.

VÍTĚZOVÉ

1. Jindřich Paroubek (117 terčů ze 125), Č. Budějovice 2. Milan Zeman (116 terčů), Líšťany 3. Karel Kubec (115 terčů), Dobříš

MILENA CIBULKOVÁ

Foto - STŘELCE POTRÁPILO POČASÍ. Při Velké ceně Blížejova nejenže pršelo a bylo chladno, ale proti střelcům foukal nárazový vítr, který zhoršil podmínky závodu. Počasí se zlepšilo až na finále.
Foto - Deník/Milena Cibulková

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.