Přihlásit

I přes tragédii naháňky na Kutnohorsku pokračují (Kutnohorský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kutnohorsko
Tragédie, která se stala při naháňce mezi osadou Švabínov a rybníkem Vidlák minulou sobotu, není důvodem k tomu, aby se další naháňky rušily. "Samozřejmě je obrovské neštěstí to, co se stalo. Na druhou stranu to ale není důvod k tomu, aby byly další naplánované naháňky a hony zrušeny. Jednalo se o neopatrnost jedince," uvedl František Barták, předseda Okresního mysliveckého spolku Kutná Hora.
Dle pravidel se naháněk mohou zúčastnit vždy myslivci, kteří mají lovecký lístek, zbrojní průkaz a platné pojištění. Není ale důležité, zda jsou z daného okresu.
V rámci své činnosti provádí dle našich informací kolínské oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Policie ČR na naháňkách a honech namátkové kontroly. "Věc je stále v šetření," uvedl vedoucí kutnohorských kriminalistů Miroslav Chramosta.
Tragédie zasáhla myslivce z celého okolí. "Jedná se o veliké neštěstí. Všichni by si měli na naháňce vždy uvědomit, že chování má být především myslivecké, tedy skromné a disciplinované.
Důležité je sledovat a plně respektovat pokyny vedoucího honu nebo závodčích," uvedl myslivec Ondřej Čermák,". Ten zdůrazňuje, že na naháňce nemá co dělat alkohol. "Věřím, že to myslivci respektují. Je to opravdu velmi důležité. Někdo po požití alkoholu může mít více kuráže a jeho chování je pak nepřiměřené. Myslivec si musí uvědomit, že může ohrozit všechny přítomné," dodal. Poslední rozloučení s tragicky zesnulým myslivcem se bude konat tuto sobotu 27. ledna.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.