Přihlásit

Hvězdou po naučné stezce (Pražský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Liboc
Příjemnou procházku nebo projížďku na kole oborou Hvězda vám může zpříjemnit i včera otevřená naučná stezka.
"Kromě parkových a památkářských úprav dochází v oboře i k obnově lesa, například nahrazování nepůvodních stromů původními. Naučná stezka tu bude sloužit nejen k poznávání přírody, ale také k pochopení zásahů do ní," říká pražský radní pro životní prostředí Petr Štěpánek, který stezku slavnostně otevřel.
Naučná stezka má 14 tematických zastávek, které jsou umístěny téměř na celém území obory, zejména v blízkosti hlavních cest. Kromě zajímavých informací o přírodě umožní návštěvníkům lépe poznat i další aspekty obory.
"Zastávky stezky se věnují například zdejším pískovcovým dolům, bitvě na Bílé Hoře, osobnostem, které jsou s oborou spjaty, nebo architektonickým památkám. A co je pro naučnou stezku opravdu netypické, zdejší informační tabule se věnují i historii myslivosti v oboře," vyjmenovává Dan Frantík z magistrátního odboru ochrany prostředí. Úvodní tabule naučné stezky v hojně navštěvované pražské oboře je u cesty mezi Libockou branou a letohrádkem Hvězda u jihozápadního rohu bývalého domu správce obory. Další zastávky jsou umístěny u cest, zejména po obvodu obory a rovněž u letohrádku.

Foto - NOVÁ NAUČNÁ STEZKA. V oboře Hvězda ji včera otevřel pražský radní Petr Štěpánek. Na každém ze 14 zastavení je informační tabule se zajímavými údaji.

Foto - Deník/Eva Kořínková

JAKUB NĚMEC

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.