Přihlásit

Ve Vlkošově stříleli na holuby (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vlkošov
Ve Vlkošově, malé obci na Plzni - severu, se jako každý rok poslední květnovou sobotu konal tradiční memoriál Jaroslava Rady. Na zdejším fotbalovém hřišti a střelnici zároveň začala celá akce kolem deváté hodiny ranní.
Jedná se o soutěž myslivců ve střelbě. Střílí se na keramické holuby z několika stanovišť. Poslední stanoviště zkouší postřeh a rychlost reakce myslivce, neboť je zapotřebí mířit hned na dva pohybující se cíle zároveň.
Střeleb se zúčastnilo celkem padesát tři myslivců. Nejlepším se stal Jaroslav Obermeier z Novosedel. Jako vítězi mu připadl putovní pohár a jedna z dvaceti věcných cen. "Ceny nám věnoval obecní úřad, státní statek, pan Jiří Honzík, myslivec z Křimic, a něco jsme nakoupili sami," uvedl Jaroslav Rada ml., člen mysliveckého sdružení Tetřívek z Bezvěrova.
Celou akci zhlédlo na sto padesát návštěvníků. Na místě byl stánek s občerstvením, a tak se mohl každý napít i nasytit.
Letošní střelby se skutečně vydařily, počasí bylo více než pěkné. Na akci bylo přítomno deset mysliveckých spolků jak z Plzeňska, tak i z Karlovarska a Sokolovska.
Na memoriálu nemohl chybět předseda pořádajícího mysliveckého sdružení Tetřívek Jindřich Nekola z Vlkošova, který byl velice spokojen s průběhem celé akce. "Vyšlo nám počasí a je tu poměrně dost diváků, za což jsme jedině rádi," svěřil se.

Střelby 2007

Vítězem memoriálu se stal Jaroslav Obermeier z Novosedel. Odnesl si putovní pohár a jednu věcnou cenu.

Počet střelců 53
Diváci asi 150

MIROSLAVA VEJVODOVÁ

Foto - TREFÍ NEBO NETREFÍ. Střelci se pohybují na několika stanovištích. V tento okamžik myslivec z vypálil střelu tak, aby trefil pohyblivý cíl.
Foto - Deník/M. Vejvodová

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.