Přihlásit

Školí se dvacet budoucích myslivců, nechybí ani ženy (Žďárský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Žďár nad Sázavou
Celkem dvě desítky lidí se přihlásily do letošního ročního mysliveckého kurzu, který odstartoval v lednu a pořádá ho Okresní myslivecký spolek (OMS) ve Žďáře nad Sázavou. Oproti kurzu loňskému je počet zájemců o první lovecký lístek jenom nepatrně nižší - minulý rok o něj totiž usilovalo jednadvacet osob.
"Obecně ale počet uchazečů rapidně klesá. Například v roce 2016 se nám nahlásilo jednačtyřicet lidí a kdysi dávno jsme jich mívali klidně i osmdesát. Chybí hlavně mladí," vyjádřil se Oldřich Sedlář, jednatel OMS Žďár nad Sázavou. Mezi adepty na budoucí myslivce podle něj tradičně nescházejí ani ženy. "Loni i letos jsme měli v kurzu hned čtyři, někdy bývá i více," podotkl Oldřich Sedlář.
Do kurzů se hlásí jak lidé ze Žďáru nad Sázavou a okolí, tak i ze vzdálenějších koutů republiky. Většinou se jedná o chataře a chalupáře, kteří mají na Žďársku své rekreační nemovitosti.

ZOOLOGIE I TRADICE
Myslivecký kurz zahrnuje celkem šestašedesát vyučovacích hodin, během nichž adepti získají informace například z myslivecké zoologie a biologie, kynologie, historie, mysliveckých zvyků a tradic, střelectví, ze způsobů lovu, péče o zvěř nebo z mysliveckého práva.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.