Přihlásit

Myslivci vystavují trofeje ulovené zvěře (Žatecký a lounský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Žatec/Jelen lesní, nepravidelný čtrnácterák, ulovený MUDr. Jacquesem Nabboutem z Podbořan u Nepomyšli je nejhodnotnější trofejí na výstavě těchto částí úlovků ve Chmelařském institutu v Žatci. Připravil ji tam Okresní myslivecký spolek Louny a zájemci ji mohou zhlédnout ještě dnes od 10 do 14 hodin. Na výstavě je k vidění přes sedm set kusů trofejí zvěře, kterou loni ulovili myslivci na území okresu Louny. "Výstava je zároveň jedním ze způsobů kontroly, jak byl splněn loňský plán odlovu trofejové spárkaté zvěře," sdělil Lubomír Vent, místopředseda Okresního mysliveckého spolku Louny.
Výstavu myslivci pořádají v posledních letech pravidelně, letos je na ni obzvláště velké množství trofejí. Nejvíce, 660 kusů, je srnčích trofejí. K vidění je také přes čtyřicet kusů trofejí jelena siky, 13 daňka, 12 muflona, tři jelena lesního a jedna trofej lišky z honitby poblíž Koštic na Lounsku.
Zatímco srnčí je v okrese Louny rozšířeno téměř všude, jelen a daněk se vyskytují v lesích na Podbořansku a Podlesí. Muflon se v minulých letech rozšířil z oblasti Doupova také až ke Kněžicím na pomezí Podbořanska a Žatecka, kde se o jeho populaci starají tamní myslivci.

Foto - TROFEJE. Jana Krejčíková, Alexandra Oppelová a Ondřej Grešo (zleva) si prohlížejí trofeje ulovených muflonů u Kněžic na myslivecké výstavě, která začala včera ve Chmelařském institutu v Žatci.

Foto - Deník/Petr Kinšt

PETR KINŠT

[V L T A V A+P N P R E S S+L A B E]

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.