Přihlásit

Myslivci snědli kolegovi psa! (Blesk)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dobrá - Dvojice myslivců (74 a 34) z Dobré na Havlíčkobrodsku ukradla svému kolegovi loveckého psa. Toho pak zabili, zkušeně rozporcovali a pečínku téměř snědli!

Z vycházky revírem se svým německým křepelákem Harrym (4) se místní policista a nimrod Josef H. vrátil sám. Před hospodou v Dobré na Havlíčkobrodsku mu psa ukradli jeho dva kolegové. "Běžel volně přede mnou. Když jsem došel k hospodě, byl ale Harry pryč," popisoval Blesku poslední chvíle se svým psem pan Josef. Zkušený policista okamžitě začal po svém miláčkovi pátrat v okolí. Když pak v lese našel vyvržené vnitřnosti, bylo mu jasné, že je zle! Podle výpovědí svědků a některých důkazů záhy věděl, na koho udeřit. "Oba pachatelé psa, jenž před pánem přiběhl k hospodě, sebrali a odvedli do lesa. Tam ho střelili jateční pistolí, vyvrhli a stáhli z kůže," popsala počínání obou svérázných myslivců mluvčí havlíčkobrodských policistů Jana Mazourová. Šokující skutečností je, že starší z myslivců zastává v místním revíru funkci myslivecké stráže. "My ho sníst nechtěli," mumlal včera provinile starší z nimrodů. Svého čtyřnohého miláčka pak jeho majitel už našel naporcovaného na pekáči. "V souvislosti s tím je z podílnictví na trestném činu krádeže stíhán ještě pětařicetiletý komplic obou myslivců, který psa připravoval v kuchyni," dodala mluvčí Mazourová. U nás vzácné plemeno tohoto loveckého psa přijde až na několik desítek tisíc korun. A tak trojici svérázných labužníků přijde jejich gurmánský úlet pěkně draho.

Foto - Jen tato fotografie zůstala majiteli čtyřletého Harryho
Foto Blesk - archiv majitele psa

Jiří Čada

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.