Přihlásit

Zatoulaný pes uštval srnce přímo u ekologického centra (Olomoucký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Horka nad Moravou
Červen, který je už léta vyhlášený měsícem myslivosti, tentokrát začal pro nimrody z Horky nad Moravou nepříjemnou událostí. Včera ráno jeden z místních občanů našel v těsné blízkosti ekologického centra Sluňákov srnce, který uhynul po napadení zatoulaným psem. Myslivci teď žádají chovatele psů o ohleduplnost ke zvěři.
Uhynulého šestiletého srnce našel včera ráno horecký občan Oldřich Kadlec v areálu biocentra Sluňákov. "Podle stop jsme poznali, že srnce zadávil pes velkého plemene. Zatím se neví, komu pes patřil. Majitel je však povinný způsobenou škodu nahradit. Myslivci ji vyčíslili na deset tisíc korun," sdělil Vlastimil Sedláček z Lovecké chaty v Horce nad Moravou.
Nimrodi se v červnu setkávají s podobnými případy často, spousta mláďat uhyne také při sklizni pícnin a travních porostů. "Zajíci teď mají druhé vrhy, rodí se srnčata a mláďata daňků a jelenů. Apelujeme proto na majitele psů, aby je při procházkách v přírodě zbytečně nepouštěli bez vodítka. Zvěř před nimi nemůže svoje mláďata nijak uchránit," řekl jednatel olomouckého okresního mysliveckého spolku Jiří Zbořil.

Foto - Oldřich Kadlec ukazuje srnce, kterého v lese uštval pes.
Foto - Vlastimil Sedláček

(mak)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.