Přihlásit

Myslivci jsou pravou rukou veterinářů (Teplický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jiří Šilha, myslivecká jednota

Teplice/Zástupci Státní veterinární správyČRa Českomoravské myslivecké jednoty podepsali dohodu o spolupráci. Podepsali ji Milan Malena, ústřední ředitel SVS ČR a Jaroslav Palas, předseda ČMMJ.

Co z dohody vyplývá pro myslivce?

ČMMJ se zavazuje informovat své členy o aktuálních opatřeních, zajišťovat základní monitoring a realizovat opatření, které navrhne SVS ČR. Myslivci jsou díky každodennímu pohybu v přírodě základním prvkem monitoringu zdravotního stavu zvěře na celém území státu. Myslivci díky znalostem etologie a biologie zvěře mohou velmi dobře posoudit zdravotní stav volně žijících zvířat a vyhodnotit případné odchylky. Práce myslivců v terénu se pro SVS ČR velmi osvědčila zejména při krocích při likvidaci vztekliny, při realizaci opatření proti klasickému moru prasat a v neposlední řadě také při krocích proti případnému rozšíření ptačí chřipky. ČMMJ doufá, že při prevenci onemocnění nebude docházet k nesmyslným vybíjením velkochovů tak, jako k tomu docházelo při realizaci opatření při výskytu BSE.

(re)

[V L T A V A+P N P R E S S+L A B E]

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.