Přihlásit

Neznámí pachatelé vyvážejí do okolí Rajhradu nepořádek (Prima TV)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moderátor
Stavební suť, plasty nebo pneumatiky nacházejí myslivci v posledních měsících v těsné blízkosti Rajhradu u Brna. Radnice se snaží pachatele dopátrat. Většinou je ale neúspěšná. Do likvidace drobných skládek tak už letos investovala téměř 100 tisíc korun.

Autor
Například na této skládce našel starosta přímo fakturu i s adresou. Zavolal řediteli firmy a ten nakonec odpad uklidí. Náklad měl totiž směřovat do sběrného dvora, ale jeho zaměstnanec si chtěl nejspíš ulehčit práci.

František Ondráček, starosta Rajhradu:
Vede sem poměrně kvalitní místní komunikace a navíc to místo je trošku odlehlé, není sem vidět z nějaké bytové zástavby a proto se tady dá velmi rychle a velmi nenápadně složit nějaké auto.

Autor
Na většinu skládek upozorňují místní myslivci. Většinou sem prý jezdí dodávky nebo menší nákladní auta.

Miroslav Hrůza, myslivec:
Já totiž bydlím jako na okraji Rajhradu a pokud vidím nějakou tu Avii se sutí nebo něco takového podezřelého nebo pokud jsme někde na posedu a vidíme, že se nějaký takový auto pohybuje v honitbě, tak okamžitě vyrážíme a snažíme se. Jenže tady je to průjezdný na Sirovice a na Želešice, takže pokud jako ten šofér uvidí, že má někoho za sebou, tak to je právě ten problém, že nám ujede.

Autor
Přesto se městu podařilo skládky dostat například od nedalekého Kláštera. Proti pachatelům je ale starosta jinak bezmocný.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.