Přihlásit

Daňci i mufloni před dětmi utekli (Náchodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Náchod
Státní zámek má novou atrakci. Kromě medvědů Ludvíka a Dáši si teď může veřejnost přijít prohlédnout i daňky, muflony a jeleny do nové zámecké obory. Ta byla včera dopoledne slavnostně otevřena.
"V oboře je kolem dvaceti kusů spárkaté zvěře - daněk skvrnitý, muflon a jelena sika. Obora je koncipována tak, aby se zvěř v době vegetace dokázala uživit sama. Dokrmována bude jen přes zimu, a to senem, kaštany, řepou nebo trochou ovsa. Jedná se o zvěř zvyklou žít v lese, která nepotřebuje ani žádné ustájení. Naším cílem při stavbě obůrky bylo to, aby občané, a to především rodiče s dětmi, měli možnost sledovat divokou zvěř," vysvětlil Josef Hašek z Lesů města Náchod. Právě ty budou oboru obhospodařovat.
Místo bude veřejnosti přístupné denně, bez vstupného. Obora je situována v prostorách bývalého přírodního divadla kousek nad zámkem. "Přímo v oboře jsme vytvořili vyhlídku, ze které si veřejnost bude moci zvěř prohlédnout. Děti mohou přinášet i pamlsky na krmení: jablka nebo tvrdé pečivo. Věřím, že obora přispěje k popularitě tohoto zámeckého koutu a naváže na oblíbenost medvědária," dodal Hašek. Slavnostního otevření obory se zúčastnila stovka dětí z 1. stupně náchodských ZŠ. Zvěř před nimi kvůli křiku utekla mimo dohled. Naštěstí však byl připraven doprovodný program.

Více fotografií najdete na: nachodskydenik.cz/obora/

Foto - Děti si vyslechly vyprávění o myslivosti.
Foto - Deník/Kateřina Ostradecká

(ost)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.