Přihlásit

Na Kobylce cvičili dlouhosrstí ohaři (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Liblín
Ani rozmary počasí neodradí z aktivit Jana Šloufa a Jaroslava Bejdu, kteří připravili další výcvikový den ohařů na Kobylce v Liblíně.
Tentokrát byl zaměřen na dlouhosrsté ohaře, kteří se sem nedaleko Liblína sjeli o uplynulém víkendu z nejrůznějších koutů republiky, aby si nejen vyměnili zkušenosti, ale i procvičili nejrůznější disciplíny. Těmi musí pejsek i vůdce úspěšně projít, má- li být lovecky upotřebitelný k výkonu práva myslivosti. Sympatické je, že se výcvikového dne zúčastňují nejen mladí pejsci, ale i ti zkušenější. Proto se procvičovalo co se dalo - poslušnost, hledání, ochota k práci či přinášení kachny a lišky a čas zbyl i na přátelské povídání o zážitcích s pejsky.
Lokalita kolem Liblína v severní části Rokycanska je oblíbená nejen z hlediska dobrých výcvikových podmínek, o čemž svědčí nejen pravidelné výcvikové dny, ale i realizace výcvikového tábora pro ohaře, který končí podzimními zkouškami. Máte- li i vy zájem o účast na výcvikovém dnu či přímo výcvikovém táboře, kontaktujte organizátory na tel. 606 911 131 (p. Šlouf) nebo na e- mail : pavlik1893@ centrum.cz.
Zde se dozvíte i více informací o připravovaných akcích.

Pavel Moulis

Foto - KYNOLOG I MYSLIVEC. Jan Šlouf není jen výborným kynologem předávající své zkušenosti dalším zájemcům, ale i vášnivým myslivcem. Proto jsme jej odpoledne ještě zastihli v plné práci při stavbě nového mysliveckého zařízení přímo v terénu nad řekou Berounkou.
Foto P. Moulis

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.