Přihlásit

U rybníka Šanovec táborničí myslivecký potěr (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sezóna dětských táborů na Královéhradecku je v plném proudu

Celkem pětatřicet dětí prožívá ještě tento týden u rybníka Šanovec uprostřed novohradeckých lesů čtrnáct dní naplněných klasickými tábornickými činnostmi, ale i speciálním programem zaměřeným na myslivost a ekologii. Tábor pořádaný okresním mysliveckým spolkem v Hradci Králové se na tomto místě koná již tradičně.
 Táborníci si letos hrají na samostatnou republiku, za splněné úkoly získávají například vlastní peníze, za které mohou nakupovat v táborovém obchůdku. "Snažíme se program zpestřit setkáním s hasiči, vojenskou policií, nechybí samozřejmě ani výlety. V úterý jsme se třeba vypravili na Černou horu," prozradil zástupce vedoucího tábora Martin Pařízek a dodal, že zhruba 70 procent účastníků tábora sem jezdí pravidelně. "Pokud mám ale srovnat dnešní děti s jejich předchůdci, řekl bych, že dnes toho méně zvládnou a jsou i náchylnější k nachlazení. Není to ale takové zhoršení, že bychom s tím měli problémy," ujistil Pařízek.
 Novodobou vymožeností je mobil, i když vedoucí ho u svých svěřenců nevidí rádi. "Je to zatažení moderní doby na tábor. Navíc děti mají snahu neřešit případný problém s námi, ale s rodiči, které třeba zbytečně vyděsí. Nemáme tu ale elektriku, proto majitelé mobilů musí šetřit baterky, takže netelefonují, ale třeba jen napíší textovou zprávu," dodal vedoucí.
V královéhradeckém kraji se v během letních prázdnin uskuteční 153 dětských táborů v celkem 220 bězích. "Tábory projde 12 688 dětí do patnácti let. Další téměř tisícovka se jich zúčastní 47 běhů jiných podobných akcí," uvedla Hana Andresová z Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje.
 Jedním z táborů, který již hygienici navštívili, aby zkontrolovali, zda se tu dodržují všechna hygienická ustanovení, byl i tábor Šanovec. "U nás bylo vše bez problému. I proto, že si tu připravujeme pouze snídaně, ostatní jídla se dovážejí. Také spolupracujeme s firmou obchodující s mobilními záchody, která nám toto zařízení za symbolický nájem půjčuje a zajištuje i servis," dodal Martin Pařízek.

Regionální mutace Právo - východní Čechy

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.