Přihlásit

Kamzíci a kožené kalhoty (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Před několika dny byla v Annabergu ve znamení kamzíků a tradičních kožených kalhot slavnostně otevřena letošní letní sezóna dovolené na pastvinách v prázdninovém regionu Lammertal. Toho dne začala bohatá nabídka akcí, které vedou přes posedy a krmelce nahoře na pastvinách.
 Každá z nich je podbarvena zvukem lammertalských alpských rohů, o hudební doprovod se starají dechovky a další lidové hudební soubory. Na lammertalských pastvinách - Lossegu a Mahdalmu - to celé léto pokračuje vším okolo kožených kalhot, včetně jejich módních přehlídek - samozřejmě odevšad zní při těchto letních slavnostech množství myslivecké latiny.
 Při "miliónové show lesních rohů" mohou profesionální lovci i laici vyzkoušet svůj sluch. A protože i zbraně jsou podstatnou součástí lovu, konají se jejich výstavy, obvykle doprovázené možností vyzkoušet si na střelnici, jak se střílí z kuše.
 I na dalších místech Salcburska se bude léto na pastvinách slavit podle všech zásad tradičních svátků. Začíná se oslavou slunovratu a pokračuje prvním vyháněním dobytka na pastviny a končí jejich podzimním zaháněním zpět do stájí. Mezi odvěkou zábavu patří zápasy na Hundesteinu u Maria Alm. Zápasy mezi pastevci a horskými farmáři o stanovení hranic mezi pastvinami jsou i dnes nejen zábavné a hlučné, ale ukazují také mnoho ze selských zvyků, vypovídají o tradičních způsobech zápasu.

Foto popis: Slavnosti na pastvinách patří k letnímu alpskému koloritu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.