Přihlásit

Kdy zmizí skládky u Sulkova? (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Líně, Sulkov
Černé skládky v lesích u Sulkova trápí myslivce, kteří právě v tomto revíru působí. Především podél jedné z lesních cest je možné narazit na několik hromad plných plastových autodílů, molitanu, polystyrenu, pneumatik, skleněných tabulí, plechovek i skeletů starých ledniček.
Na haldy odpadu nás upozornil Milan Costenaro, jeden z nimrodů. "Vadí mi to jako myslivci i jako obyčejnému člověku. Skládek všeobecně hodně přibývá, každou chvíli se někde něco objeví, ale to, co je tady, to je hrůza. Kdyby to chtěl někdo odvézt, musel by mít tak čtyři nákladní auta," postěžoval si nad nepořádkem.
Černých skládek si všimne každý, kdo se od hájovny U Fulínů vydá hlouběji do lesa. Už po okrajích cesty se povalují drobné odpadky. "To tady vyhazují lidé ze zaparkovaných aut. Horší je to u rybníčků - zatopených jam, které tu zůstaly po těžební činnosti, a úplně nejhorší na další cestě poblíž," pokračoval Costenaro.
Okolo rybníčku i v něm se povalují pneumatiky a ve vodě se přitom prohání ryby. "Vysadili jsme tam asi 100 kaprů, máme i karasy. Rybníček bychom si chtěli i pronajmout, kdyby to šlo. Zajímalo by nás, kdo by se postaral o ten nepořádek," podotkl další z myslivců Ladislav Kunc.
Starosta Líní, pod něž Sulkov patří, Michal Gotthart mohl problém s černými skládkami jen potvrdit. "U cesty odpad opravdu přibývá, avšak na vlastní náklady se nám ho odstranit nechce. Není na našem pozemku, ale na pozemku soukromé firmy. S tou spolupracujeme - na policii už podala oznámení na neznámého pachatele a my bychom chtěli cestu uzavřít závorami a klíče od ní dát jen lidem, kteří ji budou využívat. Jiná obrana asi není," zakončil starosta.

Milan Costenaro:
Je to hrůza. Pro černé skládky by musela přijet čtyři nákladní auta.

Foto - JEDNA Z MNOHA. Hromad plných plastových autodílů, molitanu, gum a podobně je podél cesty v lese u Sulkova několik. Na snímku u jedné z nich stojí nespokojený myslivec Milan Costenaro.
Foto - Deník/Pavel Korelus

PAVEL KORELUS

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.