Přihlásit

V létě přibývá autonehod se zvěří (Mladá fronta Dnes)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bruntál - V letním období přibývá dopravních nehod automobilů s divoce žijícími zvířaty.
 Největší riziko hrozí v horských oblastech. Například na Bruntálsku se v uplynulém týdnu během pouhých dvanácti hodin tvrdě srazila se zvířetem hned dvě auta.
 V noci z úterý na středu vběhl srnec do cesty čtyřiadvacetiletému řidiči toyoty z Opavy. Mladý muž neměl šanci se zvířeti vyhnout.
 "Srnec vyběhl krátce před půlnocí z příkopu na silnici mezi Horním Benešovem a Starými Heřmínovy přímo před auto," líčí mluvčí bruntálské policie Lucie Zgarbová a dodává, že po nárazu sjelo auto do pravého příkopu, kde se převrátilo na střechu.
 "Řidič a jeho o rok mladší spolujezdkyně utrpěli zranění, které jim ošetřili lékaři v nemocnici. Po ošetření ale oba propustili domů," líčí policistka s tím, že na autě vznikla škoda asi za čtyřicet tisíc korun.

Zvířata platí za střet životem

Pro zvíře ale skončila srážka s autem hůř. Srnec byl na místě mrtvý.
 Podobně dopadla i obdobná nehoda, která se pro změnu odehrála ve středu takřka v pravé poledne na silnici mezi Karlovou Studánkou a Ludvíkovem. Pětatřicetiletému řidiči Škody Fabie z Brněnska tam vběhla pod kola srna.
 "Zvíře vyběhlo z příkopu, řidič nestačil střetu zabránit," říká policistka Lucie Zgarbová.
 Řidič automobilu tentokrát vyvázl z nehody bez zranění, škoda na autě však dosahuje asi třiceti tisíc korun a srna srážku nepřežila.
 Nehod se zvěří eviduje policie v celé zemi každý rok na osm tisíc. Jen Česká pojišťovna řešila v našem kraji letos už 179 takových událostí.
 Myslivci na Pardubicku zkoušejí odhánět zvěř od silnic odrazkami a látkou, která obsahuje pach medvědů a rysů. Natírají tím stromy u cesty a rozvěšují napuštěné hadry.

Regionální mutace Mladá fronta DNES - severni Morava a Slezsko

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.