Přihlásit

Správa CHKO Slavkovský les pořádala konferenci s tématem lesní zvěře (karlovarskenovinky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ve čtvrtek 25. ledna 2018 v dopoledních hodinách pořádala Správa CHKO Slavkovský les v Domě přírody Slavkovského lesa na Kladské konferenci "Moderní postupy v managementu zvěře".

Konference měla za cíl seznámit místní uživatele a držitele mysliveckých honiteb s novými poznatky v péči o zvěř. Celkem se konference zúčastnilo na 65 zájemců o tuto problematiku. Program konference byl velmi pestrý a nabídl díky zajímavým příspěvkům přednášejících rozmanité úhly pohledy na zvěř a hospodaření s ní.

O přikrmování v době nouze a jejích rizicích přednášel doc. Ing. Vladimír Hanzal, CSc. z České zemědělské univerzity. Pohyb zvěře během roku v honitbě poodhalil příspěvek Ing. Miloše Ježka, Ph. D. rovněž z České zemědělské univerzity. Účastníky konference zaujala též přednáška Ing. Miroslava Sloupa z Ústavu pro hospodářskou úpravu lesa týkající se únosnosti škod zvěří na lesní ekosystémy. Neméně poutavou přednášku presentoval Ing. Igor Hájek, soudní znalec v oboru škod způsobených zvěří na zemědělských kulturách.

V neposlední řadě na konferenci zazněli příspěvky místních znalců. Ředitel Lesního závodu Kladská (LČR, s. p.) Ing. Jan Němický představil lesnické a myslivecké hospodaření na zdejším Lesním závodě. Za pořadatele vystoupili zaměstnanci Správy CHKO Slavkovský les Mgr. Přemysl Tájek a Ing. Tomáš Fiala s přednáškou o škodách zvěří na předmětech ochrany v CHKO Slavkovský les a alternativních postupech při sčítání zvěře.

Karlovarskenovinky.cz informovala Jana Rolková za AOPK ČR, RP Správa CHKO Slavkovský les.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.