Přihlásit

Myslivci na Kroměřížsku chystají hned dvě významné akce (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kroměříž
Dvě prestižní akce bude v příštích týdnech organizovat Okresní myslivecký spolek v Kroměříži. Konec srpna bude totiž patřit Mistrovství České republiky v loveckém desetiboji, a jen o tři týdny později pak spolek hostí 52. ročník Memoriálu Františka Housky. Na účastníky loveckého desetiboje čeká samozřejmě rovná desítka disciplín. "Z toho je pět kulových, v nichž se střílí na tři pevné a dva běžící terče a pět brokových, kde se míří na terče asfaltové," přiblížil jednatel Okresního mysliveckého spolku Jan Buksa. Dvoudenní akce, při nichž prvenství obhajují v posledních dvaceti letech střídavě čtyři účastníci, se koná 25. a 26. srpna v areálu střelnice Hvězda v Kotojedech. O tři týdny později pak na Kroměřížsko zavítají majitelé psího plemena český fousek z celé Evropy, aby prokázali všestrannost svého čtyřnohého miláčka. "Akce se zúčastní čtyřiadvacet soutěžících, na něž čekají čtyři okruhy disciplín," přiblížil Buksa. Zkoušky, nad nimiž převzal letos záštitu hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš, se podle něj konají ve třech honitbách, a to v Litenčicích, Pravčicích a Hulíně. "Vítěz si pak může vybrat cenu od sponzorů podle libosti. Lesy České republiky například věnují odstřel muflona, Česká zbrojovka zase daruje kulovnici," doplnil jednatel Okresního mysliveckého spolku.

Foto - STŘELBA. Náplní blížícího se mistrovství republiky v loveckém desetiboji bude pět kulových a pět brokových střeleckých disciplín.
Foto Deník/Veronika Klímová

(kli)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.