Přihlásit

Kroměřížská střelnice patří momentálně mladým talentům (Valašský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kroměříž
Více než desítka dětí okupuje v těchto dnech kroměřížskou mysliveckou střelnici. Účastní se totiž soustředění, které si klade za cíl najít mladé talenty a naučit je zacházet správně se zbraní. Vůbec prvního výcvikového tábora se účastní třináct hochů a jedna dívka z různých koutů České republiky. "Nejvzdálenějšího svěřence máme z Trutnova, naopak z Kroměřížska jsou tady tři zájemci. Protože je to premiérová akce, vaříme v podstatě z vody a zkoušíme, co vydržíme my a co děti," uvedl organizátor Jan Buksa. Mladí střelci se však rozhodně během týdenního pobytu nudit nebudou. "Každý z nich má připraveno přes sto padesát brokových, pět tisíc malorážkových a sto kulových nábojů. Navíc nespočet diabolek, které tady pod dozorem tří instruktorů vystřílí," podotkl Buksa. Děti přitom dostanou průpravu jak ze zbraní vůbec střílet, osvojí si správnou techniku a naučí se dodržovat zásady bezpečnosti. Mezi třináct chlapců, kteří budou s těmito znalostmi v pátek odjíždět, se na první ročník přihlásila také jediná dívka, šestnáctiletá Barbora Brázdilová z nedalekých Tabarek. "Taťka je myslivec a bydlíme na hájence, takže jsem se díky tomu dostala ke střílení. Společně trénujeme asi od letošního jara," pochválila se šestnáctiletá studentka. "Ještě nevím, jestli se budu střelbě věnovat sportovně, vždycky jsem před tím hrozně nervózní," sdělila dívka, která po prázdninách nastupuje na střední školu. "Moc mě to ale baví a určitě to zůstane mým velkým koníčkem," dodala Barbora Brázdilová.

Foto - SOUSTŘEDĚNÍ. Účastníci týdenního výcvikového tábora se učí zacházet se zbraní. Důležitá je nejen přesná trefa, ale také správný postoj.

Foto - Deník/Veronika Klímová

VERONIKA KLÍMOVÁ

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.