Přihlásit

Přesná muška, ale slabé srdce (Brněnský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lelekovice
Nebýt včasného zásahu lékařů a hasičů, mohl být pro myslivce jeho pobyt na posedu úplně poslední.
Muž v zelené kamizole si ve středu večer vyšel na lov za obec Lelekovice na Brněnsku a když včera nad ránem trefil dva divočáky jednou ranou, nevydrželo to jeho srdce. Asi z překvapení nebo z radosti. Infarkt staršího muže zastihl na posedu uprostřed rozlehlé krajiny. Poblíž nebyla žádná pomoc, a tak musel čekat, až ho někdo najde.
"Myslivce objevila ve čtvrtek ráno manželka s dcerou, které ho šly hledat. Když zjistily, že je muž ve vážném zdravotním stavu, zalarmovaly záchranáře," uvedla mluvčí jihomoravských hasičů Pavla Pražáková.
Na místo zásahu okamžitě vyjeli hasiči z centrální požární stanice v brněnské Lidické ulici. Na místě nešťastné události byli za necelých patnáct minut i přesto, že příjezd těžkých vozů komplikovala úzká lesní cesta. Tou se museli hasiči prodírat přes popadané větve a leckdy i mělké podloží. Těžká hasičská auta se kvůli tomu bořila do měkké a vlhké hlíny.
Šestimetrový posed, na kterém ležel starší myslivec a už se o něj starali lékaři, byl podle hasičů velmi nestabilní. "Museli jsme jej nejprve zajistit lanovou technikou, a pak i žebříkem. Na posed se potom vydali hasiči-lezci, kteří muže naložili do transportní vany a spustili na zem," popsal akci vedoucí zásahu Tomáš Richter. Podle něj to trvalo bezmála dvacet minut.
"Důležité je, že jsme muže zachránili," pochválil Richter všechny záchranáře, díky nimž se může myslivec vydat znovu na čekanou.
---

PAVEL MOKRÝ

Vyšlo také v: Blanenský deník, Břeclavský deník, Hodonínský deník, Vyškovský deník, Znojemský deník

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.