Přihlásit

Myslivci důrazně připomínají: Na polích se během sklizně neloví! (Mělnický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivcům nadešel jejich čas. Počátkem září totiž začne hlavní lovecká sezona, nemělo by se však zapomínat na pravidla lovu.

Mělnicko
Měsíc srpen již definitivně končí a nastupuje září. V tomto období začíná hlavní lovecká sezona pro myslivce. Českomoravská myslivecká jednota však myslivcům připomíná pravidla lovu. "Podle zákona o myslivosti je nutné důrazně připomenout, že je zcela nepřípustné lovit na polích, kde probíhá sklizeň. Také je zakázáno lovit zvěř na pozemcích, na kterých současně probíhá sklizeň a také na sousedních pozemcích ve vzdálenosti do dvou set metrů od hranice těchto pozemků," uvedl Jiří Šilha z Českomoravské myslivecké jednoty. Hned od počátku září se myslivci věnují lovu holé srnčí zvěře a během nocí pak černé zvěře. Samostatné kusy však na mušce myslivců nejsou. Podle Jiřího Šilhy to zpravidla bývají kňourci, kteří se oddělili od tlup a příliš neškodí. V tomto období budou myslivci na Mělnicku lovit zvláště na strništích a také na posečených loukách. Měsíc září je také časem, kdy probíhá jelení říje. "V tomto období je dobré zvěř ponechat a lov naplánovat až na pozdější dobu," dodal Šilha. Českomoravská myslivecká jednota také připomíná, že by se neměla podceňovat bezpečnost během lovu.

ADÉLA ŠŤÁSTKOVÁ

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.