Přihlásit

Jen asketa nezastaví (Hospodářské noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hospoda

Tohle je tedy hospoda na mýtince! Najdete ji v lese u obce Opárno na okraji Českého středohoří na cyklostezce číslo 25. Přesnější adresu těžko udat, ani jsem si nevšiml, že by cestou byl nějaký reklamní poutač. O to příjemnější překvapení pocestného čeká. Hostinec Na Mlejně sídlí ve starožitné usedlosti, a hlavní provoz se teď odehrává venku na zahradě. Hosté si pro všechno chodí k okénku, ze kterého obsluha nevytáhne ani paty. Není třeba, takhle to funguje rychle a ke spokojenosti všech. Co chvíli prořízne ticho hlasitý výkřik "párek!" nebo "langoš!" - naléhavé upozornění, že objednávka je k dispozici. Budíček se rozléhá údolím Milešovského potoka, a pokud ten, koho se týká, nevystartuje k okénku dost pohotově, za pár vteřin se ozve zas. Tady se na hosty nezapomíná.

Nicméně párku i klobáse by podle naší zkušenosti prospělo, kdyby se dělaly ještě o něco déle. Langoše byly prvotřídní. Sympatický pan hostinský se nápadně podobá vousáči vymalovanému na nápojové tabuli vedle okénka. Uvnitř stavení je malý lokál: důkaz, že hospoda kupodivu funguje celý rok, i přes zimu. Jen otevírá o trochu později. Na stolech byl k počtení časopis Svět myslivosti s články jako "Fenomén růstu srnčích parůžků". Ten ryk z ohrady ovšem patřil ovečkám. Je tu krásně a spartánské záchody patří k věci. Nymburské pivo velmi slušné, světlé lepší černého.

  Jan Lipold, Instinkt

Hodnocení IN: H H H 1/2

Na Mlejně, Opárno, okres Litoměřice. Po, Út, St, Pá 15 - 22, So, Ne 11 - 22 hod.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.