Přihlásit

Rozryté pozemky od divočáků (Prima TV)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moderátor
Rozryté pozemky a v ulicích šokovaní lidé. Dobříš už několik týdnů trápí divoká prasata. Teď se dokonce proběhla místem, kde je čekal málokdo. Stačilo pár hodin a divočáci úplně zničili mnohaletou práci zahradníků v zámeckém parku. Zpustošili vzácnou růžovou zahradu.

Autor
Tak tady všude byly šlechtěné růže a trávníky vytvarované do ornamentů. Už nejsou. Divočáci si mezi nimi udělali velkolepou hostinu. V celém parku už prasečí orbě podlehly přes 3 hektary pozemků.

Marie a Václav Vimmerovi, zámečtí zahradníci:
Je to k pláči, no. Bude to těžká úprava, těžká.

Neuveden:
Ta škoda může jít řádově do výše něco okolo 50 tisíc korun.

Autor
Prasata proběhla také hřbitovem i ulicemi města.

Obyvatel Dobříše:
Kamarád málem naboural jako kvůli tomu, když jsme jeli z práce.

Autor
Tři kance myslivci zastřelili. Město ani zámecký park ale nejsou honitbou, takže tam se střílet nesmí.

Karel Štycr, vedoucí odb. životního prostředí, MěÚ Dobříš:
Je to domluveno tak, že by se ty divočáci vyhnali na ty honební pozemky.

Autor
Divočáci táhnou z lesů, protože si hledají nová působiště. Prchají před houbaři, říkají experti. V zámeckém parku prasata našla vytoužený klid. Než začnou úředníci divočáky vyhánět, lidé je zkoušejí plašit hudbou. Postřiky i jiná odpuzovadla zatím selhala. Vůně potravy je silnější, i když se zrovna ukrývá pod zámeckými růžemi. Koneckonců čistě zoologicky, kanec zůstane vždy kancem, svině sviní, prostě prase bude vždycky jenom prase.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.