Přihlásit

V Británii opět slintavka a kulhavka (Radiožurnál)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moderátor (Tereza Tomášková):
Další případ slintavky a kulhavky hlásí britští veterináři. Zasažená farma je opět v jižní Anglii. Jak připomíná londýnský spolupracovník Radiožurnálu Milan Kocourek, onemocnění, které postihuje především dobytek, se objevilo poprvé 3. srpna v hrabství Surrey.

Redaktor (Milan Kocourek):
Nový případ slintavky a kulhavky byl potvrzen na dobytčí farmě Milton Park u Egamu v hrabství Surrey u Londýna. Vládní veterináři kolem farmy okamžitě vytvořili desetikilometrové ochranné pásmo a neznámý počet krav byl utracen. Zpravodaj BBC cituje předsedu Svazu britských farmářů Peter Kendalla, podle něhož je to absolutní katastrofa pro britské zemědělství. Před pouhými 5 dny vláda vyhlásila hrabství Surrey za oblast bez slintavky a kulhavky. Nyní mohou zdejší farmáři očekávat další období zákazu a omezení jak britských, tak Evropské unie.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.