Přihlásit

Zbraně přilákaly už šest tisíc lidí (Svitavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pardubice
Ani sedm speciálních prohlídek nestačilo pokrýt zájem veřejnosti o návštěvu výstavy Poklady zbrojnic státních hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Východočeské muzeum v Pardubicích proto přichystalo ještě tři další prohlídky. Výstavu od jejího otevření v listopadu už vidělo více než 6000 lidí.
"Výstava Poklady zbrojnic je plná těch nejvzácnějších předmětů ze zbrojnic českých a moravských hradů a zámků a vznikla z několikaleté práce největších odborníků na staré zbraně u nás. Vladimír Dolínek bude poutavě vyprávět o palných a loveckých zbraních i puškařích, Vladimír Kočan se zaměří na vojenskou výzbroj a výstroj," uvedl ředitel Východočeského muzea Tomáš Libánek.
S ohledem na zájem veřejnosti je nutná rezervace. Na komentované prohlídky se zájemci přihlásí na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonu 607 034 110.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.