Přihlásit

Liškám budou házet vakcíny (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

OSTRAVA
Na území celého Moravskoslezského kraje kromě města Ostravy se bude od 1. do 8. října konat pravidelná akce, která má zabránit šíření vztekliny mezi liškami.
 "V těchto dnech bude prováděno letecké kladení vakcinačních návnad proti vzteklině," uvedla mluvčí havířovského magistrátu Jana Pondělíčková.
 "Uživatelé honiteb rozmístí výstražné plakáty na přístupové cesty k místům, kde budou vakcinační návnady v daném období umístěny," doplnila.
 Během období kladení návnad a i následující dva až tři týdny by lidé měli na jejich výskyt v přírodě dávat pozor. "Mělo by se zabránit, aby je sbírali, případně sežrali psi. Lidé by se návnad neměli dotýkat a zejména by měli na tuto skutečnost upozornit děti. V případě, že dojde k potřísnění vakcinační látkou, což je červeně zbarvená tekutina, neprodleně musí vyhledat lékařskou pomoc," upozornila mluvčí magistrátu.

Regionální mutace Právo - severní Morava


 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.