Přihlásit

Na střelnici v Šelešovicích závodila tříčlenná družstva (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Šelešovice
Na tři desítky nimrodů se v sobotu sjely v šelešovické střelnici, aby se tu utkaly v brokové střelbě tříčlenných družstev. Tradiční podzimní turnaj určený regionálním myslivcům má za cíl vykompenzovat nedostatek zvěře v posledních letech. "Zvěře v lesích ubývá. Prostřednictvím klání si myslivci mohou alespoň střelit na asfaltové holuby. Řekl bych, že je to i více humánní. Navíc soutěž poskytuje i možnost sportovního vyžití," vysvětlil finanční hospodář mysliveckého sdružení Šelešovice Radomil Jašek. Mezi soutěžícími si brokovou střelbu na vysokou věž, baterie a zajíce přijel vyzkoušet například také Luděk Karásek z mysliveckého sdružení Postoupky. "Jsem tu už popáté. Přijel jsem bez tréninku, nijak jsem se nepřipravoval," svěřil se Karásek s tím, že v letošním roce už má na svém kontě několik velkých úspěchů. "Například na jaře jsem tu vyhrál pohár starosty. Ve Zborovicích pak zase závody," vzpomínal. Zda se v Šelešovicích střelecká soutěž bude opakovat i za rok, zatím pořadatelé nedokáží odhadnout. "Nevím, zda budeme pokračovat. Pro sponzora je finančně dostupnější připravení cen pro jednotlivce než pro trojčlenná družstva," povzdechl si Jašek.

Foto - HLAVNĚ NEMINOUT. Ve střelbě na vysokou věž, baterie a zajíce se v šelešovické střelnici utkala tříčlenná družstva z celého kroměřížského regionu.

Foto - Deník/Jarmila Kuncová

(jk),

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.