Přihlásit

Srnčí kousky na česneku a zázvoru s blanšírovanou brokolicí

600 g srnčího hřbetu bez kosti, 1 velká růžice květákové brokolice, 2 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru, 150 ml zvěřinového vývaru nebo vody, 60 ml sladké sójové omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje, lžíce třtinového cukru, lžíce rýžového octa, 2 lžičky sezamového oleje, 1 1/2 lžíce kukuřičného škrobu, sůl

Nejdříve si připravíme blanšírovanou brokolici. Růžici brokolice opláchneme studenou vodou a nožem rozdělíme na menší růžičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a postupně po malých dávkách v ní brokolici 2 minuty vaříme. Každou dávku vyjmeme děrovanou naběračkou a prudce ji zchladíme ve studené vodě s kostkami ledu. Zchlazenou brokolici necháme odkapat a odložíme stranou.
Do porcelánové nebo skleněné misky vlijeme zvěřinový vývar nebo vodu, sójovou omáčku, rýžový ocet a sezamový olej, vsypeme třtinový cukr a kukuřičný škrob a metličkou důkladně prošleháme, až se cukr rozpustí.
Důkladně odblaněný srnčí hřbet nakrájíme na plátky o tloušťce 6 až 7 mm. V hluboké wok pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji zprudka osmahneme plátky zvěřiny, z každé strany asi 2 minuty. Osmahnutou zvěřinu odložíme do tepla. Do pánve vlijeme směs sójové omáčky a metličkou mícháme do zhoustnutí. Do pánve s omáčkou vložíme blanšírovanou brokolici a osmahnuté plátky zvěřiny, přidáme prolisovaný česnek a lžíci najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru. Opatrně promícháme, aby se všechny ingredience spojily, a krátce prohřejeme. Nakonec dochutíme cukrem, octem a solí.
Podáváme s rýží.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.