Přihlásit

Srnčí kližka se šípkovou harissou

1,5 kg srnčí kližky s kostí, 100 g šípkové harissy, 30 g třtinového cukru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce červeného octa, 5 čerstvě podrcených jalovčinek, sůl
k podávání: čerstvá nať plocholisté petržele, hustý jogurt řeckého typu, arabský pita chléb

srnčí kližka se šípkovou harissou Dalibor Pačes srnčí kližka se šípkovou harissou

Kost kližky pilkou nařežeme na kratší špalíky, zvěřinu překrojíme, špalíky kližky mírně osolíme. V misce prošleháme harissu s cukrem, prolisovaným česnekem, octem a podrcenými jalovčinkami. Vzniklou pastou pomocí štětce ze všech stran vydatně potřeme špalíky kližky, dáme je do pekáče vyloženého dvojitou vrstvou pečicího papíru a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme zakryté asi 1,5 hodiny. Poté odkryjeme a dopékáme 10 až 15 minut dozlatova. Servírujeme bohatě posypané nasekanou natí plocholisté petržele, podáváme s jogurtem a arabským chlebem.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

Poslední změna: 06.10.2023 15:27

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.