Přihlásit

Plněná bažantí prsa

4 prsní filety z bažanta (ze 2 kusů), 200 g čerstvého smetanového sýra, 4 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu, 4 lžíce sušených rajčat v oleji, 2 velké hrsti baby špenátu, 2 lžíce slunečnicového oleje, mletý bílý pepř, mletá uzená paprika, sůl

Plněná bažantí prsa Dalibor Pačes Plněná bažantí prsa

V misce smícháme čerstvý sýr, parmazán a pokrájená sušená rajčata a baby špenát. Prsní filety prořízneme a ze všech stran osolíme a mírně opepříme. Vzniklé kapsy bohatě naplníme sýrovou náplní, okraje spíchneme párátky a naplněné filety z obou stran mírně poprášíme uzenou paprikou. V hlubší velké pánvi rozpálíme olej a naplněné filety podle velikosti a tloušťky opékáme z každé strany 3 až 4 minuty.
Podáváme s jemnou bramborovou kaší.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

(1 hlas)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.