Přihlásit

Pesto z medvědího česneku

velký svazek medvědího česneku, 50 g slunečnicových semínek, 40 g parmezánu, 4 lžíce olivového oleje extra virgin, 2 lžičky citronové šťávy, lžička balzamikového krému, citronový pepř, chilli vločky, sůl

Pesto z medvědího česneku Dalibor Pačes

Studenou vodou opláchnuté listy medvědího česneku společně se slunečnicovými semínky rozmixujeme tyčovým mixérem. Za stálého mixování postupně přiléváme olej. Nakonec přidáme najemno nastrouhaný parmezán a promícháme. Dochutíme citronovou šťávou, balzamikem, čerstvě mletým citronovým pepřem, chilli vločkami a solí.

Rady a tipy
* Místo slunečnicových semínek lze použít jádra vlašských ořechů nebo piniové oříšky,
navíc můžete přidat sušeajčatná ra naložená v oleji.
* Parmezán lze nahradit sýrem Pecorino nebo sýrem typu Gran Moravia.
* Hotovým pestem naplňte menší skleničky s patentním uzávěrem. Pesto ve skleničce zakápněte olejem, pevně uzavřete víčkem a uložte k dalšímu použití do chladničky.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.